Economia Social

Participem del projecte Ateneus Cooperatius que fomenta el cooperativisme i té la voluntat de transmetre els valors de l’economia social i solidària.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius està formada per 14 ateneus i més de 360 entitats públiques i privades que s’articulen arreu del territori per Dinamitzar i crear relacions socioeconòmiques col·lectives, democràtiques, justes i solidàries i, contribuir a l’enfortiment i el creixement de l’activitat econòmica així com a la creació de llocs de treball de qualitat.

L’Ateneu cooperatiu, és una iniciativa, concebuda com espai de trobada, coordinació, aprenentatge i discussió, cooperació i transformació social amb uns principis comuns: justícia social, democràcia directa, deliberativa i participativa, decreixement i sostenibilitat, equitat i solidaritat.

Les entitats, tant públiques com privades, que formen part d’aquests ateneus són ens locals, empreses cooperatives o societats laborals, associacions i fundacions amb experiència en l’àmbit del projecte i amb capacitat per portar-lo a terme, o agrupacions sense personalitat jurídica.